Ribolov

Ribiči lahko preizkusijo svoje znanje in srečo z lovom v Blejskem jezeru. Dovoljen je ulov soma, ščuke, krapa ter jezerske postrvi. V Savi Bohinjki pa je možno ujeti lipana, potočno postrv in šarenko. Ribolovne dovolilnice za jezero in bližnjo Savo Bohinjko ter Radovno prodaja tudi Turistično društvo Bled (tel. (04) 574 36 22). Ulov sulca je dovoljen med 15.11. in 15. 2.

Smučanje (Kobla, Vogel, Krvavec, Kranjska Gora, Krvavec)

Zakaj bi smučali vedno na enem in istem smučišču?
Mi vam ponujamo povsem drugačno možnost. Ker smo od vseh najbolj znanih smučišč oddaljeni od 15 do 45 km, vam predlagamo, da v času vašega dopusta preizkusite 4 različna smučišča: Kobla, Vogel, Krvavec in Kranjska gora.

Tek na smučeh Bled, Bohinj

V neposredni bližini naše hiše se nahaja čudovita tekaška proga, na kateri trenirajo tudi priznani tekmovalci.

Kolesarjenje

Popotovanje s kolesom je pravzaprav najboljša oblika spoznavanja neke pokrajine. Naš kot je zelo primeren za kolesarje, pa naj bodo to nezahtevni starejši gostje in mlade družine ali pa zagrizeni rekreativci.

Plezalna stena

V neposredni bližini (200m) je plezalna stena, primerna za trening različnih težavnostnih stopenj (6 – 8).

Planinstvo

Kuliso Bleda sestavljajo gozdovi Pokljuke, Mežakle in Jelovice, v ozadju pa na eni strani Julijske Alpe s Triglavom, Rjavino in Debelo pečjo, na drugi Karavanke s Stolom, Vrtačo in Begunjščico, na vzhodu pa se ob jasnem vremenu vidijo tudi Kamniško-Savinjske Alpe. Skratka, gora je v bližnji in daljni okolici Bleda na pretek.

Golf

Na Bledu je največje slovensko igrišče za golf. Igrate ga lahko od marca do novembra in je znano kot eno najlepših v Evropi. Leži 2 km vzhodno od Bleda na terasi, 60 m visoko nad kanjonom Save.

Jadralno padalstvo

Športno letališče Lesce-Bled je od središča Bleda oddaljeno 4 km. Poleg jadralnega letenja organizirajo skoke s padalom v tandemu in panoramske polete nad Bledom, Bohinjem in Julijskimi Alpami.

Rafting

Rafting na treh divjih rekah:
Sava Bohinjka, Sava Dolinka in Soča